2022-12-30
隐世高质私房菜🤐😛今日约咗朋友去佢屋企攞嘢,到食饭时间,佢推荐去佢屋企楼下嘅帝景湾大灰熊食肆食晚餐。朋友话呢间系隐世食店,佢食过都觉得好好食,咁我哋决定试吓🤪呢间食肆附近环境好舒服,店内环境都好干净,坐位宽蔽☺️店主好亲切,送咗个前菜琥珀合桃比我哋,呢个琥珀合桃好松脆,好香口,但又唔会太甜,好好味🥜个番茄肉片汤味道酸酸哋,好开胃,入面有番茄同一啲菇同肉片,啲肉片好嫩滑🍅🍄个豆腐班腩系暖胃之选,豆腐好滑,鱼肉好厚身好滑,有甜香而味鲜,非常惹味,唔试真系损失🥸个黑酣黑豚肉炸得好香脆松软,店主话佢哋系即叫即做的,所以攞到上枱时,咬落热辣辣,啲肉肥瘦适中,非常鲜味好食,配合洋葱,酸酸甜甜非常惹味,𩠌饭一流😚整体来讲,呢间食店啲小菜好有水准,看似平凡嘅家庭菜佢都经过巧手烹调,真系值得一试再试😉
呢间食肆附近环境好舒服,店内环境都好干净,坐位宽蔽☺️