2019-09-16 441 浏览
好耐未试过咁高度推介一间铺头!食物真系劲高质同价钱又系唔贵,本身已经系长沙弯人气热店《鲣.乌冬》谂左好耐介唔介绍好,因为唔想咁多人排队🤣,hahahaha,但好野真系要必推介呀!!!绝对唔系广告成份😂!-铺头唔算好大,假期排咗半个钟左右但好嘢系需要等待嘅😚,好可惜想食嘅海苔冷乌冬卖晒😫,所以就叫左《竹帘冷乌冬》试到面条原味,粗身面条劲弹牙烟韧沾上鲣鱼酱汁食好开胃😍,冻冰冰啱晒夏天食,另外叫左一款《鲣鱼半汤乌冬》热乌冬,口感比冷乌冬稍为软腍一点,但汤底系超浓郁,以鲣鱼干、昆布、 同小鱼干熬成,感觉每一啖都饮紧佢嘅精华🤭加上半满汤汁比热汤更浓郁,重口味人士真系必试呢款!-见就咁两个乌冬有啲寡所以就叫多两款小食,《骨付鸡》劲大只烧鸡髀,鸡皮上面洒满黑椒碎及蒜蓉,烧得鸡皮好脆肉质好嫩滑,切嘅时候仲有啲鸡油溜出嚟🤤,《味噌焗鲭鱼》怕食鱼嘅人都爱上,因为一啲都唔腥,食落鱼油味劲香同劲滑,好想再叫多条!😻总括嚟讲呢间野真系好高质素,已经心思思谂住去再食第二次,希望下次唔好多人排队同叫晒我想食嘅海苔乌冬🤣!

竹帘冷乌冬
《骨付鸡》《味噌焗鲭鱼》