2023-12-08
而家香港可以带竉物既餐厅越嚟越多,今次同乖仔过海来到坚尼地城,试下呢间Chill and Grill。因为同仔仔来所以只可以坐外面,不过入去去厕所𠮶阵见到间餐厅好大,装修到几靓,中间有个焗饼专区,个厨房有块大玻璃睇到厨师大显身手,真系想坐入去享受下。坐低叫左杯生啤同Latte啖下先慢慢睇食乜。见到餐牌上Santa Monica Salad个名几特别,就点左来试下,仲叫左个Golden Crab Yolk Spaghetti 。个沙律来到发现有只水煮蛋系到,心谂做乜咁马虎唔切开佢,一切开原来有啲虾系入面,真系几特别,啲菜好爽脆鲜甜,配上牛油果既软糯,的确好开胃。个spaghetti 成碟金黄色咁,望到都觉得好食,意粉口感相当好,唔会太软太硬,好挂酱汁,缺点系份量太少😂唔够食。食完一边坐一边啖啤酒同咖啡都几写意,个环境几适合舒缓平日工作既烦恼。
坐低叫左杯生啤同Latte啖下先慢慢睇食乜。