2023-04-16 1315 浏览
有日行去体育馆时 见到呢间新既餐厅 睇过佢menu见到有车仔面食又有笼仔蒸饭 于是就约个fd试下 毕竟大围好少有食车仔面同笼仔蒸饭既餐厅🍴招牌大碗面 $65 因为小编同个fd都想试多啲野 所以拣左呢个 我地转左米粉 入面有哂 猪红、猪皮、萝卜、鱼蛋、鸡翼、鸡翼尖,红肠同菜😂好多都系正常既味道 不过估唔到佢既猪皮居然系咖喱猪皮 有惊喜同埋都好入味而且都几大块下 仲有鸡翼同鸡翼尖都炆得好入味 萝卜都大大旧同埋好甜😉笼仔荷叶蒸虾球饭 $68一人份对于中意食虾既小编黎讲 点会放过有虾既菜式🤣 呢个蒸饭比小编心中预期好有惊喜 首先小编同个fd都觉得呢个蒸饭好出色 虽然佢有荷叶但系垫底但因为唔系包住个饭所以冇咩荷叶味 个饭底唔会蒸到好淋同好湿 相反系干身啲而且好香 而且有几只剥左壳既大虾放面仲要挑左虾肠👍🏼饭中都会见到不少蒜头🧄既踪影 小编本来挑走哂但系个fd话食落甜甜地 所以小编又试下😂又真系wor! 跟住仲叫左两个小食 鲍汁凤爪$29同蚝油菜心$25 个凤爪好入味同埋唔会劲淋 有啲咬口 都ok多只😗菜系因为要食蔬菜🥬先健康架吗😂但个菜正常份量同正常味道 冇咩特别热奶茶同热菜蜜都系跟餐既 菜蜜同

招牌大碗面 $65

笼仔荷叶蒸虾球饭 $68一人份

热奶茶同热菜蜜都系跟餐既 菜蜜同出邪一样 但个奶菜个fd话比较涩但饮落都几滑既

• 笼仔荷叶蒸虾球饭