2019-09-18
好耐之前其实已经食过湾仔分店, 食物质素唔错,而且价格亦算亲民。所以就衬生日饭,再试下尖沙咀分店。吞拿鱼尼斯沙律沙律嘅份量十足,两个人当作前菜食啱啱好。沙律上嘅三文鱼略略煎过,再加上上面嘅香料,食落充满鲜味。 帕尔马火腿荞麦薄饼荞麦薄饼其实就系以荞麦粉制作而成嘅可丽饼, 所以分别就在于甜味同咸味。呢款薄饼四边都放满咗火腿,而中间再加入半熟嘅鸡蛋同埋芝士。虽然薄饼同火腿都系咸味,但火腿同薄饼嘅咸味差别大,反而出奇地配合得几好。Rosemary Martini & Passion Cooler嗌咗两杯易入口嘅cocktail。Rosemary Martini 系vodka加入咗菠萝汁同埋柠檬汁,饮落酸酸甜甜, 再加上加入咗迷迭香糖浆,同埋杯上放咗条迷迭香,每啖都闻到佢嘅香气。Passion Cooler 就系冧酒再加入橙汁、柠檬汁同埋热情果籽,饮落爽口。极致罗西尼牛扒呢个主菜除咗有新西兰牛脊肉,仲有香煎法国鹅肝。 牛扒嘅质素相当好,嗌五成熟啱啱好,食落除咗肉汁丰富,仲有入口即溶嘅感觉。伴碟嘅薯蓉亦都相当香滑,不容错过。香蕉朱古力法式多士
吞拿鱼尼斯沙律
沙律嘅份量十足,两个人当作前菜食啱啱好。
沙律上嘅三文鱼略略煎过,再加上上面嘅香料,食落充满鲜味。
帕尔马火腿荞麦薄饼
嗌咗两杯易入口嘅cocktail。
极致罗西尼牛扒
香蕉朱古力法式多士