2023-12-10 50 浏览
呢间居酒屋细细间但经常好多人食,系我心目中嘅九龙城居酒屋no.1。前菜方面,我哋先点咗番茄渍、酒盗芝士。番茄渍清新开胃。酒盗芝士又咸又香,最啱就系用嚟𩠌酒!极上刺身三品啱晒刺身控,款款都又靓又鲜甜。仲可以试埋黑松露带子反卷。带子好鲜味,反卷都包得几好。我哋次次嚟都会食南蛮炸鸡。呢度嘅炸鸡特别香脆多汁,好少有咁好食嘅日式炸鸡。串烧方面我哋叫咗酱汁烧豚肉串、厚切牛舌芯、亚波美手羽先、网烧赤鸡肉。佢哋呢度嘅猪肉串烧完全冇猪膻味,反而吸收晒酱汁嘅甜味,口感又弹牙。亚波美手羽先烧到又脆又有少少咸香。网烧赤鸡肉冇骨好方便食,脆脆嘅鸡皮好惊艳。我哋仲叫咗蒜蓉烧生蚝,鲜甜重海水味,蒜香好重。芝士玉子烧都系必食嘅,又香又滑,配芝士好夹。我哋拣咗月见酱唐扬饭团做主食。咸咸香香好惹味,口感仲好脆。最后仲有薯上白雪!软绵香甜嘅日本番薯同雪糕好夹。

最后仲有薯上白雪!软绵香甜嘅日本番薯同雪糕好夹。