2017-06-24 57 浏览
同朋友去到沙田河畔花园附近的「M3 Italian」试吓意大利菜,好彩我哋比较夜少少去到,就唔使等位。我哋已经急不及待叫咗几样食物先,首先就系小食「炸杂锦三式」、「四式芝士薄饼」、「黑松露野菌烧带子意大利粉」、「西班牙烧乳猪配薯蓉及红椰菜」同埋「烤安格斯西冷扒配芦笋苗焗蒜头及肠薯仔」,三个人share食。我最欣赏就系佢啲主菜,意大利粉有我最钟意嘅黑松露味道,而且黑松露味道渗入意大利粉,食起嚟非常浓郁嘅味道,意粉入面嘅带子半熟,咬落去好有质感。另外个乳猪卖相好吸引,份量都好多,差不多有半只乳猪,见到外皮香脆,入面嘅肉质鲜嫩,食落去满口都系新鲜乳猪味道,绝对唔油腻,非常好味道啊。牛扒都系我哋嘅至爱,最欣赏佢系煎到块牛扒六七成熟,牛扒中间真系有鲜嫩嘅粉红色,所以食落去个口感都系比较「林」身,而且好香口,好惹味既香煎味道,冇得顶,难怪有咁多人帮衬。