2023-07-14 95 浏览
好耐冇食过日本菜,今日同朋友行完街喺附近揾左呢间大山日本料理食晚餐。呢间日本餐厅装修都唔错,挂左一排排灯笼,好有和风style,最啱用黎打卡。铁板牛油带子,带子好大只,用牛油煎超级香,加少少柠檬汁带出鲜味。豚肉泡菜锅,泡菜好醒胃,豚肉爽嫩,最正系泡菜汤,饮左几碗😆d汤嗦哂肉汁鲜味,小小辣,唔食得辣嘅我都食到!蒲烧鳗鱼饭,鳗鱼酱汁调味啱啱好,唔会太甜、太重口味遮左鳗鱼鲜味,鳗鱼几肥美,油脂比例均衡,唔会太油腻。极上北海道带子丼,呢个鱼生饭超级正,有带子、甜虾、三文鱼同三文鱼子。带子大大粒,好鲜甜;虾刺身够新鲜;仲有我最钟意食嘅三文鱼子,入口一咬即爆,用黎捞饭最正😋最后食埋件北海道芝士蛋糕非常满足,蛋糕几香滑,口感轻盈唔腻,做饭后甜品最啱!几高质嘅日本餐厅,食材新鲜,价钱唔贵,值得推介!

几高质嘅日本餐厅,食材新鲜,价钱唔贵,值得推介!