2023-08-29
话说,有日Duck哥🦆同阿仔经过太子大南街,见到一间新开嘅火锅店,望下入面发现环境干净企理,而且见个餐牌有个2️⃣人餐平平地几吸引🥰,一于入去试下先😆。有别于一般火锅店,入面环境好干净🤗,而且枱与枱之间距离好阔🥰,而且设计好有特色,最钟意喺头顶上既「够钟开饭」😂。二人餐 $288首先汤底可以2️⃣选1️⃣,海南椰子鸡煲(半只) 或者 胡椒猪肚鸡煲(半只),阿仔拣咗胡椒猪肚,猪肚🐖份量唔少,胡椒味🧂好出,当汤饮都唔错😋。跟住一定要讲下只鸡🐓,半只鸡唔似坊间咁俾几件你就算😚,呢度绝对冇偷工减料,就连鸡肾、鸡肠和鸡肝都有😁。店员好贴心,会温馨提示你大约滚几耐先系最好食😋。煲仔饭可以66️⃣选1️⃣,我地拣咗土鱿饼煲仔饭,份量好足🥰,肉饼一啲都唔薄,好有咬口🤗,加上饭粒🍚分明又有饭焦,绝对系一个惹味嘅煲仔饭😍。虽然系细份嘅时令蔬菜🥬,但其实份量唔算太少,足2️⃣人份,而且全部非常新鲜😋。海虾滑 $88虾滑🦐非常鲜嫩,口感爽口弹牙😋,入面仲有大大粒虾肉🦐,喺出面一般火锅店不知好食多少倍😍。即炸香辣鱼皮 $48鱼皮🐟好大块,全部炸到卜卜脆,加上辣辣地🌶,十分惹味😋。总括而言,火㶽店不单环境好,服务贴心,而且食物用料
二人餐 $288
海虾滑 $88
即炸香辣鱼皮 $48
鱼皮🐟好大块,全部炸到卜卜脆,加上辣辣地🌶,十分惹味😋。
总括而言,火㶽店不单环境好,服务贴心,而且食物用料新鲜;有咁嘅质素二人餐都只系两百几蚊真心系抵。