2022-04-10
星期六嘅晏昼原本想去附近嘅Cafe,但系太爆冇晒位🥲于是就walk in试咗呢间日本菜,都几有惊喜🤤试咗佢个火炙三色丼午市定食 ($128 +10%)包咗沙律🥗面豉汤🍲茶碗蒸🍥同埋甜品😋 沙律菜尚算新鲜冇乜苦味,用柚子芝麻酱调过味🤪面豉汤就正正常常,茶碗蒸都整得几滑冇过老😛火炙三色丼嘅鱼生有三文鱼、带子同带鱼🐟 带子都几鲜甜但就比较薄,三文鱼同带鱼烧完逼咗啲油分出嚟都几肥美🤤但系有少少挑剔嘅系有一片三文鱼有筋😖朋友嗌咗锦绣鱼生丼 ($148 +10%) 试咗一片油甘鱼都几新鲜😝甜品系一人一粒黑糖蕨饼配黄豆粉,都几烟韧🤤但个人觉得黑糖味几重有少少偏甜🤭总括而言呢个价钱以日式定食包咁多嘢嚟讲唔算贵,侍应都算系殷勤,店内环境都几阔落好有日式嘅味道,值得一试👍🏻
试咗佢个火炙三色丼午市定食 ($128 +10%)包咗沙律🥗面豉汤🍲茶碗蒸🍥同埋甜品😋 沙律菜尚算新鲜冇乜苦味,用柚子芝麻酱调过味🤪 面豉汤就正正常常,茶碗蒸都整得几滑冇过老😛