2020-06-25 846 浏览
今日同朋友踩单车去到大埔, 入大尾笃之前喺大埔中心揾嘢食, 朋友介绍呢度有一间良心小店卖嘅小食都几好食, 仲要系好够火喉, 几时一齐坐低食放低架单车喺店外面, 放一阵应该都安全入去有得拣唔同嘅小食餐, 好似我朋友食呢一个嘅鸡槌 加炸薯格嘅套餐都只系40蚊左右仲包埋嘢饮, 个薯格啱啱炸好超级趣, 调味亦都唔错, 如果鸡脆就非常之好味, 好浓嘅瑞士汁另外我叫呢一个嘅冷面套餐亦都几好, 除咗都几滑嘅冷面之外, 最开心系呢一个嘅猪腩肉卷, 好有心思, 用猪腩肉包住野菜同埋萝卜, 卷埋一卷再攞去烧, 最特别嘅系猪腩卷嘅入面系有一条年糕喺度, 用料虽然唔系特别贵, 但就系好有心思嘅菜式茶餐仲包一杯嘢饮 可以自己拣, 大满足

放低架单车喺店外面, 放一阵应该都安全

茶餐仲包一杯嘢饮 可以自己拣, 大满足