2019-04-17 92 浏览
已经系第二次光顾民华餐厅, 真系算系东涌区内CP值最高既常餐🍴今次叫左两SEt常餐, 西多士同埋两碟点心。叉烧通粉+ 滑蛋肠仔配多士+ 热柠水:叉烧肥瘦适中,一碗入面最少有五旧, 好足料,食得出通粉系自家制, 不是平时超市买到咁好有咬口既通粉,不错👍🏽滑蛋真系好滑, 充满蛋香,仲有阵牛奶🥛味,好想再encore吾好睇少块多士, 真系正到无朋友,厚厚既牛油, 外脆内软既多士,一咬落去咔一声, 证明系热辣辣新鲜出炉既包,仲要入面好松软大食绩既我地吾够饱,决定叫个西多士,因为系别人推介必食,果真, 无错首先系厚多士,我已经比佢金黄色既外表吸引住, 一咬蛋香牛油香出晒黎,重点系入面既炼奶,提出左西多士既吸引力🧲,吾太甜而外脆内软,难得保持水准金钱肚: 好足料既金钱肚, 起码食左五旧,好有咬口, 但不是硬而系食得出系新鲜既牛肚而制成,仲有吸晒汁既萝白做底, 一流豉汁凤爪: 豉汁味好浓,好入味呀 , 一食再食, 好焾身, 呀婆都食到既凤爪一定会再光顾

今次叫左两SEt常餐, 西多士同埋两碟点心。

叉烧通粉+ 滑蛋肠仔配多士+ 热柠水:
好有咬口既通粉,不错👍🏽

一定会再光顾