2018-10-25 413 浏览
听过616依个名好耐,上网见价钱都算合理,而且感觉上有d似深圳既八合里,一于黎试下睇下质素如何我地两人八点左右到,拎完飞本身要等13个位先到 ,但好多人拎左飞走左,所以大概等左3个字就可以入座门口虽然标示左用餐时间为100分钟,但因为我地食既时间比较夜,而且后尾都无咩人等位,所以就算过左时,店员都无赶我地走,值得一赞👍由于牛既种类较多,有唔同部位,点餐前店员都有问我地口味,推介返相应既牛部分,我地就比较钟意d淋既部分,所以拣左滑龙尾同埋安格斯横隔肌汤底我地拣左鸳鸯锅,牛清汤同麻辣酱料方面,可自行出去拎,比较特别既系有鲜牛汁提供,如果觉得牛肉既肉味仍然唔够,可以加埋鲜牛汁提升味道我地点了餐之后,食物5分钟内已到,好快👍安格斯横隔肌好淋,肉味浓,可照参考渌6秒,基本上已经熟滑龙尾加入鸡蛋,好滑,但相对横隔肌就无咁淋,参考食法系建议渌6秒,但个人认为6秒太生,只系蛋白熟左,如果想更熟透,建议再渌多大概10秒,咁就全熟👍紫菜响铃炸得好脆,值得一赞👍不过就要渌得比一般响铃耐少少娃娃菜牛肉饺有分麻辣同唔辣,饺内肉汁好浓😋另外饮品系自家制,虽然12蚊稍贵,但味道唔错,有菊花桂圆露同洛神玫瑰茶,消滞一

汤底我地拣左鸳鸯锅,牛清汤同麻辣

我地点了餐之后,食物5分钟内已到,好快👍

安格斯横隔肌好淋,肉味浓,可照参考渌6秒,基本上已经熟

紫菜响铃炸得好脆,值得一赞👍不过就要渌得比一般响铃耐少少

娃娃菜

牛肉饺有分麻辣同唔辣,饺内肉汁好浓😋

另外饮品系自家制,虽然12蚊稍贵,但味道唔错,有菊花桂圆露同洛神玫瑰茶,消滞一流👍

最后既甜品,菊花冰粉,感觉有d似桂花糕,好滑,虽然甜左少少,但感觉好清新

头先提到因为当时夜无人等位,所以最后都可以慢慢食左两个几钟😀

相对深圳八合里黎讲,依度既牛肉味较浓,肉质较淋😋当然价钱比八合里高,大概每人210蚊左右,但以香港可以食到高品质既牛黎讲,价钱算平👍