2018-05-07 338 浏览
见到openrice呢间餐厅咁多好评,所以就决定过黎试下啦。餐牌上既套餐非常丰富,我地一行4人,所以就叫左个4人套餐。拼盘(虾饼、鱼饼) - 外脆内软,鱼饼同虾饼都加左d香草,更添泰式风味。加埋d泰式酱汁,酸酸甜甜咁。串烧沙嗲鸡、牛、猪 - 烧得好香,同埋外层脆脆地,但入面d肉仲保持到嫩滑。加埋沙嗲酱更加惹味,而且又唔会太辣。烧猪颈肉沙律 -  猪颈肉整得几好,外皮脆脆地又香。系好食既,不过个人觉得有d辣,食唔到辣既朋友可能食唔到。咖喱虾配蒜茸包 - 都几多虾,咖喱系属于甜咖喱,不太辣。蒜茸包都脆既,虽然蒜茸味不算太重。泰式炒金边粉 - 炒得好香,而且条条分明,唔会话好多油。‘冬阴功炒饭 - 海鲜都几多几足料, 食落唔算太重冬阴功味,可以再辣d食物质素ok,环境都几好,不愧为openrice热门食店。

餐牌上既套餐非常丰富,我地一行4人,所以就叫左个4人套餐。
拼盘(虾饼、鱼饼)

串烧沙嗲鸡、牛、猪

烧猪颈肉沙律

泰式炒金边粉

泰式炒金边粉 - 炒得好香,而且条条分明,唔会话好多油。‘
冬阴功炒饭

食物质素ok,环境都几好,不愧为openrice热门食店。
2018-04-27
拼盘(虾饼、鱼饼)
串烧沙嗲鸡、牛、猪
烧猪颈肉沙律