2017-07-04
太子不嬲多野食,今日就去左朋友介绍既魂烧居食屋。经得朋友介绍,食物质素应该唔差挂。今日就试试佢系咪真材实料先。呢间居食屋,虽然铺面唔算大,可以选择露天或者铺入面进食。咁我地唔食烟既,就紧系选择喺铺入面食喇,贪佢有冷气丫嘛。铺内都有唔少小摆设,有日本风味。亦有几支日本吟嚷。叫左两串串烧,翠玉瓜同秋葵。其实烧得唔错,岩岩够火喉,不过我就唔太好烧菜。主菜黎喇,呢个王牌原版海胆蛋黄饭,系必食推介。虽然邪恶,但佢蛋黄浆坚系有蛋香而唔油腻,日本蛋果然系唔同啲。海胆唔使讲,一个字,新鲜好味! 冇后悔叫呢个饭。根住叫埋呢个邪恶2号鹅肝极上牛小排饭,点解鹅肝可以咁入口即溶既,点解牛肉可以咁软熟唔韧既, 成碗饭油香出晒黎,真系肥几磅都济。丫,提提你地,牛肉份量几多下,抵食。叫左一只大虎虾,唔使讲都知大。加左少少辣粉烧,好惹味呀~最黎连壳都损埋。虾头有膏但唔多而虾肉够实,系新鲜既。最后当然要叫埋甜品喇,平时唔多食既南瓜雪糕。估唔到食落口感非常丰富,好似食紧南瓜蓉,又好似雪榚咁。最紧要唔太甜,仲好大个,都值得一推架。估唔到我呢位朋友介绍又唔错㖞,既抵食,又好味,位置又方便。番卓几会大增呀
铺内都有唔少小摆设,有日本风味。亦有几支日本吟嚷。