2022-08-28
今次嚟到将军澳中心品尝高质素嘅日本料理,平日夜晚都全场满座,证明性价比十分高😎炙烧吞拿鱼野菜沙律 $148近鱼背部位嘅吞拿鱼,脂肪比例较少,质感较腍加上鱼味最浓,配上酸酸甜甜嘅酱汁做沙律最为适合🤤 烧日本鱿鱼一夜干 $68烤原条鱿鱼,食落爽口之余仲好鲜甜,送酒一流👍本鲔鱼六点盛(寿司) $228吞拿鱼品种有好多,亦可以由品种去分辨出吞拿鱼嘅等级。喺日本常见嘅吞拿鱼有五种,最高级嘅系本鲔🤓 本鲔即蓝鳍吞拿鱼,就只有喺高级寿司店先会有供应,属高级食材,唔怪得六种唔同食法都同样鲜甜可口,入口即化😋清酒蒸日本生蚝(6只) $192继上次omakase之后爱上咗生蚝🦪 今次嘅食法就特别啲,用清酒去蒸4分钟再焗3分钟!! 熟嘅程度恰到好处,所以口感十分幼滑,鲜味十足同时充满清酒香气🍶生蚝爱好者一定不能错过!! 陶板炭火烧鸡 $88睇到碟炭火烧鸡咁黑以为系㶶咗?原来系加入左墨汁烹调,特别鲜甜🤓大部分鸡肉都起咗骨,食落啖啖肉又好嫩滑juicy仲有爽口嘅鸡肾伴碟,炭火烤成超惹味😋海虾杂锦天妇罗 $78点少得我最钟意嘅炸物🍤 海虾天妇罗好大只又好爽口,脆浆唔会过厚,刚刚炸起热辣辣真系好正!! 仲有炸南瓜、
炙烧吞拿鱼野菜沙律 $148
烧日本鱿鱼一夜干 $68
烤原条鱿鱼,食落爽口之余仲好鲜甜,送酒一流👍
本鲔鱼六点盛(寿司) $228
清酒蒸日本生蚝(6只) $192
陶板炭火烧鸡 $88
海虾杂锦天妇罗 $78
点少得我最钟意嘅炸物🍤 海虾天妇罗好大只又好爽口,脆浆唔会过厚,刚刚炸起热辣辣真系好正!! 仲有炸南瓜、茄子、菇,全部都系我至爱💕
豚肉味噌汤 $32
自家制梅酒(乐) $38
朋友想饮热汤,我就想试下梅酒,所以两样都有试😎 豚肉味噌汤好浓郁,仲有几块厚切豚肉!! 渔钏自家制梅酒都好出色,酸酸甜甜好易入口,酒精含量约为8-15%,好啱女仔饮🙂