2018-02-15
餐厅地址易揾,铜锣湾A1出口左转就系个个商场。平日时间食,一早订位(7pm),去到已经差唔多full,想食既建议要预先订座。店入面座位与座位之间既走廊够宽,而且好多2人位,又有窗边位,亦有4人卡位。晚市提供dinner set,包沙律,面豉汤,腌渍,饮品(咖啡/橙汁/柚子蜜),亦有散叫,eg炸物,串烧,釜饭,锅物,刺身,寿司......咩日本料理基本上都有。第一次食釜饭,先拣尼间餐厅。虽然有另1间专门食釜饭既餐厅,不过今次间餐厅有埋其他日本料理,所以特登去试下。叫左2个dinner set,分别 精选寿司配牛肉乌冬($20X),鳗鱼釜饭($135?)。釜饭入面有5-6粒原粒栗子,茹,蛋,菜,食落口个阵,我食到有d好似药材既味,定系山药味?不过几得意,d饭既湿度ok,唔会太干身,鳗鱼有5块,其中1块有少少细骨,不过食得落口,好香烧汁味。另外set包虾,三文鱼腩,元贝,希灵鱼?刺身,只虾有膏咁。寿司set有xx件寿司,eg海胆,虾,三文鱼......仲有牛肉乌冬。虽然乌冬后上(冇影到相),睇落细碗,但牛肉甜,普通男仔食哂成个set一定饱。加上而家有promotion,只要每名食客like
寿司set有xx件寿司,eg海胆,虾,三文鱼......仲有牛肉乌冬。虽然乌冬后上(冇影到相),睇落细碗,但牛肉甜,普通男仔食哂成个set一定饱。加上而家有promotion,只要每名食客like and share岩盐facebook page,就会送1杯雪糕,已经抵哂啦。总体,日本菜首选,连釜饭都有既日本料理,可以系餐厅外望到厨师煮釜饭,加上侍应服务周到,友善教我地点样有免费雪糕。不过2人座位既餐枱有d细,放完2个set之后,冇位再放其他食物。但系隔离位叫烧牛肉set,我见侍应会贴心d,加左张移动枱,多个位放野食,good。值得再去,试过其他料理。P.S.有生蚝6只($98)优惠,仲有头10名食客有半价($134)海胆饭优惠,抵。