2021-09-03 180 浏览
想念日本大阪关西旅行的日子,听说Mo Mo Kushiage 环境好有居酒屋日本feel而且串烧物味道好高质素㗎!日本串烧爱好者的我,流晒口水了。这儿环境好舒服,枱和椅都选用上好木材制造,椅子都好重下㗎,侍应生好有礼貌。前菜~$28红萝卜青瓜沙葛开胃又爽口。日本赤崎真蚝~$78好大只啊!外貌好吸引好新鲜好creamy又爽口更有浓浓海水味,入口鲜甜肥美。秋刀鱼刺身~$198秋刀鱼通常都系食烧嘅!今次都系第一次食刺身,好鲜甜一啲都唔觉得有腥味。中取纯米大吟酿津岛屋镇星黄龙~$980烧鱼翅~$68香口肉带甜,送酒一流,今晚就配返支大吟酿津岛屋镇星黄龙,真系不得了啊!晕得一阵阵呀!正✌👍西班牙黑毛猪豚肉猪肋条~$188一小片一小片入口,好多肉汁,仲有萝卜蓉葱花辣椒丝一同进食,侍应生说因为黑毛猪是用橡果喂饲的,所以不用担心煮得不太熟,好放心食,好特别啊!(推介)👍黑松露牛油锡纸焗杂菇~$88一大旧黑松露配埋杂菇将佢哋捞匀食,好香好浓郁黑松露牛油味(推介)👍呢度主打都系串扬店,当然唔少得要选番几串关西串扬物啦,menu上真系好多款呀,我哋就选了6款都各有特别,好似小型BBQ㗎,好得意。😍😍虾饼三文

前菜~$28

红萝卜青瓜沙葛开胃又爽口。

日本赤崎真蚝~$78

秋刀鱼刺身~$198

中取纯米大吟酿津岛屋镇星黄龙~$980

烧鱼翅~$68

西班牙黑毛猪豚肉猪肋条~$188

黑松露牛油锡纸焗杂菇~$88

虾饼三文鱼籽~$68

热腾腾好爽口满满三文鱼籽,入口更有脆脆椰菜沙律,虾肉好鲜甜。

芝士~$38

呢个好特别呀,咬落去满满芝士,而且可以 拉丝到好长㗎,味道浓郁,有得食有得玩好开心。

带子三文鱼籽~$58

带子好鲜甜,大大粒,入口满满鱼籽。

松叶蟹脚~$58

蟹脚鲜甜,脚好长啊!

鲱鱼子昆布~$58

好香脆,入口满口鲱牌鱼籽,卜卜声,好肥美。

牛柳~$58

厨师好细心呀,外貌看是成串,当你咬落去原来系分开一小粒一小粒㗎!进食好方便。

条麦面~$58

因为之前食得太饱,清清地,荞麦面爽身,汤底清清甜甜。

什锦拌饭~$108

真系饱到不得了,刺身粒好多,又大大粒三文鱼带子,好有惊喜,好饱都要食埋佢。

总结~好开心啊!好似去咗大阪关西日本旅行,好难忘!😍

2021-09-03
  • 芝士