餐厅: 茶園
资讯:

2022-06-13 11307 浏览
夜晚6:00入座。跟staycation package. 跟package嘅话有两个入座时间。头一轮系6:00。可以食一个钟头45分钟。首先环境阔落坐得好舒服,有现场钢琴演奏,枱同枱之间好多位。唔会好迫。落地大玻璃睇到外面小小嘅景,环境比较阴暗。食物方面主要都系西餐为主。完全冇任何中式食物,所以我觉得好好。本身就唔钟意食中式。近排嘅主题应该系法国有关。有唔同嘅法国主题食物。生蚝有两种。新鲜。比较细同瘦。但唔会有铁味或腥味。又唔会限攞几多只。烟三文鱼好好味。厚度适中。唔太油又唔干。鹅肝/鸭肝酱好滑。配多士松脆。好香。威灵顿牛柳觉得有啲太咸。煎鹅肝/鸭肝配嘅梨/苹果跟多士配合得好好。所以忍唔住食咪面包,搞到好快饱。炸鱼好味。炸洋葱圈正。其他熟食都ok冇咩特别。沙拉多款。芝士好味。龙虾汤比较淡。甜品反而好失望。基本上雪柜里面嘅蛋糕全部一样味。都系mix berry and chocolate 味。口感都冇惊喜。flan and pie 都唔适合我个人口味。只食一口就已经唔想再食。雪糕有芒果糯米饭味。但糯米粒好硬。好似食生米。唔适合我个人喜好。其他雪糕有试到hazelnut, earl gr
夜晚6:00入座。

沙拉多款。芝士好味。

龙虾汤比较淡。

雪糕有芒果糯米饭味。但糯米粒好硬。好似食生米。唔适合我个人喜好。其他雪糕有试到hazelnut, earl grey, mint chocolate. 三款都好味。好滑。
香草牛油焗龙虾
用餐时段