餐厅: 殷悅
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2017-04-20 3214 浏览
黎左呢度饮茶咁多次第一次黎食晚饭,因为有家庭聚会,加上有悦来张会员咭有张7折coupon 所以就黎左呢度食晚饭。但因为我冇睇过份餐牌所以唔知d𩠌名同价钱,不过真系好好味。我地系叫一席12位用嘅8道菜。第一道系:炸带子,好特别嘅一道菜,平时食开嘅系蒸嘅,佢将粒带子分成2部分:带子肉同橙色嘅部位。佢炸出黎好香脆,但又唔会话好厚粉,上面有照烧汁,带子底有炒过嘅洋葱,仲有条带子裙边。海皇翅:入面有虾同蟹肉,份量都几多,但唔知系咪因为上一道菜嘅照烧汁比较浓味,食到呢碗翅时就好似好淡咁。翅嘅份量都算多。杏仁片炸虾球:热辣辣上台,面头嘅杏仁片够干身,中间虾球够弹牙,又唔会话太咸。佢又唔会炸到令人食到成咀油,再配上沙律酱就一流。螺片鸭掌炆冬菇:螺片唔会话硬到咬唔开,系真嘅螺片唔系一罐罐嘅,鸭掌够淋,冬菇够入味,下面仲有生菜。蒸鱼:都几大条,生熟程度刚好,够滑身,一流。茶叶熏鸡:全晚我最钟意呢道菜,佢用茶叶煮鸡,每一片茶叶都有糖包住,令到碟鸡带有少少甜味,鸡嘅肉够滑,令我食完再食。蒜香虾球荷叶蒸饭:好香嘅蒜味,虾球爽脆,明明都已经食到尾声开始饱,但令人停唔到口想再食多碗。芒果糯米慈:够冻,入面芒果够大粒
炸带子
海皇翅
杏仁片虾球
磥片鸭掌炆冬菇
蒸鱼
蒸鱼:都几大条,生熟程度刚好,够滑身,一流。
茶叶熏鸡
蒜香荷叶虾球蒸饭
芒果糯米慈
芒果糯米慈:够冻,入面芒果够大粒,好正!
唔知系咪晚饭价钱较贵,冇咩人黎食,我地好似包左场咁,服务一流。
炸带子
杏仁片虾球