成为东涌新居民,第一时间就要去试下有咩好野~~ 今日同老公系新居整左成日新居, 当然要好好对自己食餐好`!东涌MTR一出对出富东商场有间装修简单得来又有情调嘅西餐厅。慢慢先黎个前菜先~~~ Avocado with Prawn & Crabmeat牛油果加上蟹肉同虾,好正好match既配搭,入边有好多一丝丝嘅蟹肉,配上牛油果,一啖咬食落口,口感丰富,食完一啖接一啖Cold Seafood Platter海鲜拼盘入边都唔少野,生蚝,青口,大虾,翡翠螺。特别钟意翡翠螺超级肥美,一路食海鲜一路饮番杯Cocktail真系极级享受。我哋都拣咗两杯比较特别既Margarita on the Rocks 同 Espresso Martini 🍸 Margarita on the Rocks 酒味唔算太浓,好易入口,加上有啲青柠同少少咸咸地,女士们好啱饮。钟意饮咖啡嘅老公叫Espresso Martini ,我觉得呢个酒味比较浓啲,加上有好香嘅咖啡,爸爸话饮一小啖,已经够系佢口腔回味。系时候都要嚟个main course,Set dinner好抵,buy one get one free。我哋叫咗香蒜

慢慢先黎个前菜先~~~
Avocado with Prawn & Crabmeat

Cold Seafood Platter

系时候都要嚟个main course,Set dinner好抵,buy one get one free。我哋叫咗香蒜烧羊扒配露丝玛莉烧汁同美国肉眼扒配烧汁。

羊扒上菜仲用左个好特别既树木纹盘,摆得好靓,估唔到都有三旧羊扒,仲有一个焗薯,羊扒唔会太瘦有啲肥膏,但又唔会太’留‘,肉质鲜嫩口唔骚,正!

而我最钟意嘅肉眼扒薄薄地一大块,本身都已经有调味,所以冇落烧汁。

Set dinner仲有配餐汤,加钱有甜品甜品我比较钟意朱古力mousse

呢一间简直诚意推介,服务态度非常好,食物高质素但系又唔贵。老公话以后周年纪念都唔使市区食,去Amante就得啦!