2021-12-08
行完嘉道里农场后,搭巴士黎到元朗行下揾野食,行完两个跳蚤市场后,黎到呢间装修好有风味既餐厅。系门口都影左d相,简左坐系出面,可以打下咭,老板娘好nice呀,帮我地点左d野驱蚊,全程都无蚊,而且张枱都大,坐得舒服既。食物方面,老板娘推介生虾,所以都叫左黎试下。💟生虾刺身新鲜大只,肉质弹牙,好贴心用保鲜纸隔住d冰,所以唔会食食下,d冰溶左而出水👍👍蒜头大旧返少少会更加好!💟珍多冰系我饮过最好饮既珍多冰,好足料,椰香味重,入面绿色一条条既,份量多不在讲,仲要有几旧生果同椰子肉。💟椰汁鸡汤出面未饮过呢种味道。个汤调得好好,有d酸酸地咁好开胃,好香椰香味,而且鸡肉多,入面都好多料,有车里茄、蘑菇。💟泰式粉丝大虾煲呢个虾都新鲜既,但略嫌味道同口感有d单调,如果加返d虾米仔,会好d。争咁d泰式味道,有d似食梗中式既煲。💟牛腩煲牛筋蚊得好淋,但牛腩就唔够淋身。💟辣猪肉碎生菜包叫左少辣,真系有少到辣!好味道,而且份量多。环境食物都几满意,有机会会再黎!💓
食物方面,老板娘推介生虾,所以都叫左黎试下。
💟生虾刺身
蒜头大旧返少少会更加好!
💟珍多冰
💟椰汁鸡汤
💟泰式粉丝大虾煲
💟牛腩煲
牛筋蚊得好淋,但牛腩就唔够淋身。
💟辣猪肉碎生菜包
叫左少辣,真系有少到辣!好味道,而且份量多。
环境食物都几满意,有机会会再黎!💓