2023-01-28
之前朋友大力推荐呢一间餐厅,咁啱平日有事去将军澳,一于book枱同屋企人试下。一早用openrice book咗枱,平日午市时间唔算多人,到达时餐厅只有两组客人,但之后越嚟越多客人入嚟,到食完离开时餐厅接近7成客满。座位及枱与枱之间嘅距离足够,就算人多都唔会觉得好挤拥,服务员有礼,迅速既照顾唔同客人需要👍🏻平日嘅午市套餐,前菜有餐汤或沙律,主菜有一系列既选择,最后就系甜品或者餐饮任择其一。当日嘅沙律为凯撒沙律🥗,啲沙律菜好新鲜份量又好大碟。爸妈就叫左餐汤试吓,佢地都赞个蕃茄汤🍅好饮。主菜方面分别嗌咗个意粉🍝朋友大力推介嘅青口以及一份牛扒🥩。份牛扒叫左5成熟,出到嚟啱啱好,切开每一口都充满肉汁,谂起都想再食🤤青口大大份又新鲜好味,连块面包都好正。甜品方面就相对失色,当日系香橙薄饼,块饼皮过厚太多粉,有啲失望。下次应该嗌番杯咖啡☕会好啲。总括黎讲,呢间餐厅坐得舒服,食物质素高,服务员招呼又好,仲要有靓靓海景,非常适合慢慢坐低享受一个靓靓午餐👍🏻