2019-07-13
继续生日饭系列🎂🎂🎂约了两位姊妹在长沙湾睇戏, 入场前只是 吃了些轻食。 睇完套戏已经系两个几钟之后😂😂 差不多九点,超级肚饿😁。附近的食肆已经关门。 好彩其中一位姊妹有好介绍, 记得朋友介绍过,一间食材好新鲜嘅火锅店🍲。 我们二话不说即刻坐的士过去。😙😙打边炉又可以坐得耐, 又可以食, 又可以吹水, 一间餐厅, 三种享受。手打虾丸拼墨鱼丸🦐🦑明显手打, 爽口弹牙, 而且唔沟粉, 啖啖肉波士顿龙虾😍😍😍主角黎啦, 龙虾系我哋最钟意食嘅海鲜平时食龙虾伊面就食得多, 但打边炉食都系第一次, 原来白灼系咁鲜甜肉又爽本地手切牛颈脊 - 🐂🐂深红色嘅牛颈脊油花非常均匀,牛肉味香浓,脂肪少,肉质爽嫩即炸紫菜响铃😘😘即叫即炸既响铃, 而且加入紫菜, 真系港女至爱, 吸晒汤底啲味, 正狮头鹅肠🦆 + 贡丸🍡鹅肠唔系间间都有得食, 而且仲要系狮头鹅, 鹅肠十分肥美, 食落好香, 肠皮爽口, 新鲜必食
手打虾丸拼墨鱼丸🦐🦑
明显手打, 爽口弹牙, 而且唔沟粉, 啖啖肉
波士顿龙虾😍😍😍
主角黎啦, 龙虾
系我哋最钟意食嘅海鲜
本地手切牛颈脊 - 🐂🐂
深红色嘅牛颈脊油花非常均匀,牛肉味香浓,脂肪少,肉质爽嫩
即炸紫菜响铃😘😘
狮头鹅肠🦆 + 贡丸🍡