2018-07-30 2951 浏览
之前去过K2 KITCHEN食LUNCH, 对于餐厅感觉好好, 不论食物和服务都系水准之上。今日和同事再去食, 食之前一定会上OPENRICE睇下有无优惠先 ! 今次都有4人同行1人免费。可惜和同事只有2人, 所以享受唔到啦!!地点系观塘港铁站, 穿过APM的港贸中心到达巧明街了, 然后过马路直行2分钟便到, 十分方便。我和同事选择避开人潮中午繁忙时间, 所以不用等位就已经有位了。餐厅冷气足够, 系出面咁热的天气真系舒服透了, 职员好快已奉上清水及长型棒棒饼干, 想不到饼干十分香脆。睇左餐牌每人点了 :拿破仑式意大利粉 $73烤羊扒伴虎虾 $153SET LUNCH包的食物都多, 仲有法式精致小点 (巴拿马火腿包手指饼), 记得上次都食过呀 !田园沙律主要系沙律菜为主, 配以黑醋, 沙律菜新鲜, 整个好开胃。餐汤/沙律唔要田园沙律可以有餐汤, 当日餐汤是 : 甘笋姜汤餐汤密度好高, 甘笋打成蓉, 啖啖都好丰富。亦食到姜的微粒, 饮完整个都几饱的拿破仑式意大利粉材料有巴拿马火腿, 司华力肠, 黄椒, 蕃茄, 芝士, 火腿等等…并配上蕃茄酱。意粉煮得弹牙, 与材料配合得好夹。烤羊扒伴虎虾(
之前去过
K2 KITCHEN

长面包条

拿破仑式意大利粉 $73
烤羊扒伴虎虾 $153

法式精致小点

田园沙律
主要系沙律菜为主, 配以黑醋, 沙律菜新鲜, 整个好开胃。

餐汤/沙律
甘笋姜汤
田园沙律

唔要田园沙律可以有餐汤, 当日餐汤是 : 甘笋姜汤

拿破仑式意大利粉

烤羊扒伴虎虾(5成熟)

糙米饭

上枱前已十分期待, 因为每份午餐都摆放得好有心思。果然有惊喜, 好似一幅图画上枱。双骨羊扒共两件, 大虎虾一只, 配了有机糙饭。羊扒要了7成熟, 控制火喉一流。所以不会过熟, 肉质很嫩。

餐牌写加$10有甜品一客,问过职员当天是
「蕉糖盐味朱古力」。我们叫了一客。
蕉糖盐味朱古力

上枱的确令你充满惊喜,原本是两粒朱古力,但在碟上画上靓靓的图案,令整碟甜品性价立即提高。
朱古力带点咸味,细细粒易入口,的确唔错!

饮品 :
特饮 – 番石榴士多啤梨梳打(不用另加收费)
味道清新, 番石榴和士多啤梨味道好夹, 饭后饮一杯都可以消济。
特饮 - 蕃石榴士多啤梨梳梳打

热鲜奶朱古力
没有加糖的朱古力系我最喜爱! 正呀 !!
热鲜奶朱古力

虽然间唔中先黎观塘食lunch, K2 Kitchen都会系我和同事的好选择

长面包条
法式精致小点