2023-06-01
因为我生日,所以屋企人同我去庆祝就拣咗呢一间喜来登嘅扒房,呢间扒房嘅牛扒真系好出名,所以真系要去试吓呢度嘅庆祝生日嘅服务真系好好,佢会预先帮你设计一个Menu Menu上面印你个名写你个英文名,再加Happy birthday,喺个Menu上,而且系送俾你嘅,好有心思,令到你入去嘅时候已经见到枱面有你嘅名字出现喺Menu上面,好窝心,呢一个做法系我食过咁多间庆祝生日嘅唯一,一间会做嘅,跟住我哋就点餐前,嘅佢会送一个洋葱包俾我哋食,𠮶个面包非常非常好味,而且热辣辣,佢有好香嘅洋葱和芝麻味,外面很松脆,而且热腾腾的,我很喜欢,全个面包都食埋,记得加牛油一齐食,仲好味,跟住我哋叫咗生蚝,生蚝非常新鲜很鲜甜,吃出来很有海水味很不错,然后我们点了一份肉眼扒,因为佢加钱可以令到个肉眼嘅份量加大,于是我哋就加钱叫咗,果然呢个牛扒名不虚传,吃上来非常有肉汁,好Juice,牛扒的肉汁会流出来,而且仁份量好大,开头以为唔够食,但系原来叫一份已经两个人可以吃饱了,因为佢另外仲会送一个薯条俾我哋,讲个薯条,热辣辣配埋茄汁就真系绝配,我哋另外仲叫咗一碗龙虾汤龙虾味,十足颜色,也非常丰富,味道好香浓,饮落去好似淡
个面包都食埋,记得加牛油一齐食,仲好味,跟住我哋叫咗生蚝,生蚝非常新鲜很鲜甜,吃出来很有海水味很不错,然后我们点了一份肉眼扒,因为佢加钱可以令到个肉眼嘅份量加大,于是我哋就加钱叫咗,果然呢个牛扒名不虚传,吃上来非常有肉汁,好Juice,牛扒的肉汁会流出来,而且仁份量好大,开头以为唔够食,但系原来叫一份已经两个人可以吃饱了,因为佢另外仲会送一个薯条俾我哋,讲个薯条,热辣辣配埋茄汁就真系绝配,我哋另外仲叫咗一碗龙虾汤龙虾味,十足颜色,也非常丰富,味道好香浓,饮落去好似淡淡食紧龙虾一样呢碗汤一定要叫,是成餐饭所有食物,全部都好好味,而且服务很好,环境坐得好舒服,两个人他们也安排了我们坐了一张大梳化,影相又靓,而且服务又好好,很喜欢呢间餐厅 非常推介呢间餐厅做庆祝生日的地方。