2022-09-16 2207 浏览
讲到高质素, 当然不只是食物质素 ,还有服务质素, 和环境质素 。今日补祝中秋节 ,细佬话要食日本菜, 佢喺尖沙咀做嘢, 知道这间餐厅多日本人帮衬 ,一定非常地道。 果然 ,一入餐厅感觉舒服, 装修系典雅嘅日本风格 ,座位阔落舒适, 员工热情殷勤 ,第一印像很好。 做节当然要丰富啲 ,餐厅的服务非常专业,上菜先淡后浓, 先凉后热, 服务质素很高 ,席间 ,又看到日本人嚟帮衬 ,感觉冇拣错餐厅。👐🥳跟住闪亮登场嘅有🥳🥳🥳🥳🥳💥元气豆腐日本滑豆腐上有纳豆和劲大粒三文鱼子, 中间仲有啲意想不到嘅宝藏, 不是肉山藏坦己, 而系收埋一只窝蛋 🍛,呢个菜本身就系一个艺术品 ,好睇又好食 ,兼有营养 ,又健康。👍👍💥杂锦刺身🐟内容有鲜甜海胆 ,肥美三文鱼腩 ,厚厚的八爪鱼片,大只带子, 吞拿鱼片 ,切双飞嘅油甘鱼, 仲有靓靓甜虾 🦐,海草叶托住大粒鱼子, 再加上有萝卜丝 ,晶莹通透嘅樱桃萝卜片🥕 ,真系要赞下厨师嘅超凡功夫。💯💋💥巨型牛油带子四只巨型带子 ,用牛油杂菇煎香, 咬落鲜美爽甜, 好味到文字不足够来形容。😋😋💥蒜片牛🐮柳餐厅的上菜技巧非常专业, 由淡味开始, 越食就越丰厚, 跟住系靓牛柳用

跟住闪亮登场嘅有🥳🥳🥳🥳🥳

💥元气豆腐

💥杂锦刺身🐟

💥巨型牛油带子

💥蒜片牛🐮柳
餐厅的上菜技巧非常专业, 由淡味开始, 越食就越丰厚, 跟住系靓牛柳用蒜片煎香, 中间少少生 , 浓沃嘅牛肉味,鲜美多汁,齿颊留香。😋😋

💥明太子玉子蛋卷
食日本菜又点少得玉子蛋卷 ,跟住嘅明太子玉子蛋卷 ,香嫩嘅蛋卷 ,包住明太子, 上面洒满木鱼丝 ,栩栩如生, 但又忍唔住大啖食。🥰🥰

💥锅仔乌冬
食到尾声 ,当然要有少少碳水化合物 ,一煲锅仔乌冬就啱啱好喇, 依依韧韧嘅乌冬, 加上窝蛋 ,冬菇 ,大条嘅香葱, 蟹柳, 令到成煲嘢非常之好味, 食到饱饱。🥳😋🥰👍

💥日本芝麻雪糕🍦
做节点可以冇甜品呢, 要甜甜蜜蜜 ,完完美美嘛,一个日本芝麻雪糕, 圆满咗 丰富好味嘅日本餐。💥💋💯
  • 杂锦鱼生
  • 带子牛油烧