2021-11-08
大埔食寿司无论外卖堂食我首选千之味😋次次同朋友gathering成日都会叫千之味,除左因为寿司系相对健康既party food亦都因为呢间寿司性价比真心高,食过几次水准都好稳定👍🏻落单又方便,送货又快,朋友介绍俾我之就系咁encore😆今日放工又挂住千之味啲寿司,特登搭巴士🚌黎买外卖番去同屋企人食去到都差唔多八点,入面仲系满座😳我落左order等左一阵,唔算耐就可以拎👍🏻😆蟹籽沙律🥗沙律酱超级多巴蟹籽😆😆😆份量多到唔洗就住就住食,啖啖都有蟹籽,蟹籽卜卜脆,有啲鲜味👍🏻配埋蟹柳、青瓜丝非常经典好食😍我钟意呢到既沙律酱分开上,唔洗惊浸淋左啲青瓜青瓜本身都好爽脆,唔系出晒水软淋淋个种,所以食落好refreshing口感亦好好😋🐟火炙左口鱼边寿司开始冻左口鱼系旺季,呢个季节既左口鱼特别肥美果然食落满口鱼香,入口即溶😍左口鱼既份量都唔细件!而且烧过既左口鱼有淡淡炙烧香味,点少少酱油提鲜,超好食😋😋😋😋🍣三文鱼腩寿司油脂分布平均,入口口感既鲜又嫩三文鱼独有既鱼脂味突出,鲜同埋香油充斥口腔三文鱼腩同样份量够,食落好满足🥰🦐特大赤虾寿司赤虾真心好大只😍😍😍隔住张相都见到好新鲜色泽好吸引,唔会哑晒色😋😋
亦都因为呢间寿司性价比真心高,食过几次水准都好稳定👍🏻
落单又方便,送货又快,朋友介绍俾我之就系咁encore😆
蟹籽沙律🥗沙律酱
我钟意呢到既沙律酱分开上,唔洗惊浸淋左啲青瓜
🐟火炙左口鱼边寿司
开始冻左口鱼系旺季,呢个季节既左口鱼特别肥美
果然食落满口鱼香,入口即溶😍
🍣三文鱼腩寿司
油脂分布平均,入口口感既鲜又嫩
三文鱼独有既鱼脂味突出,鲜同埋香油充斥口腔
三文鱼腩同样份量够,食落好满足🥰
🦐特大赤虾寿司
赤虾真心好大只😍😍😍隔住张相都见到好新鲜
色泽好吸引,唔会哑晒色😋😋😋
食落果然非常新鲜,赤虾本身都几浓鲜虾味,口感糯稠,带淡淡甜味,非常有惊喜👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
芝麻鸡翼🍗
本身都惊外卖会淋左,但屋企人好想食所以照叫
但无失望到,入口都仲系脆口,但唔会油腻
炸完既色泽金黄,咬落去几香口,微微辣令整体味道更丰富🥰
肉质够嫩而且都几多肉汁,好食👍🏻
蒜香三文鱼带子炒饭🧄
一打开个盒已经闻到好香牛油蒜蒸味😍😍😍
而且系压满晒成个饭盒,好有份量!
炒饭粒粒分明,而且粒粒都有酱汁包住,入口系好香既蒜油香
三文鱼唔系一丝丝而系一旧旧仲要份量都好多😆
带子同样系好大方一整粒拎落去一齐炒仲要好多粒😍
带子同三文鱼鲜味同炒饭溶合埋一齐
食落既有海鲜既鲜味又有蒜蓉既香口,加上蟹籽卜卜脆增添口感😋😋😋
食到超饱都唔洗$300
服务同质素都好好,会继续推介俾朋友👍🏻😋