2019-06-11 175 浏览
难得今日出铜锣湾做野,就衬lunchtime既时候同同事去揾好野食。之前已经听朋友讲过The grill room晚餐好好食,所以我地就决定试下午餐!餐厅系五楼,好surpirse一出lift已经系入左餐厅餐厅都算系多位,坐得都几舒服,而且系open kitchen,可以睇到厨师煮野食👍🏼原来佢lunchtime有lunch set,百几蚊有前菜、主菜、甜品同野饮,而且系无加一架!都唔算贵,咁我同同事就叫左一人一个set试下前菜我叫左Gammon ham salad,沙律酸酸甜甜好开胃,而且gammon ham无平时食啲火腿咁油腻,而且好juicy,好食!👍🏼朋友叫左pumpkin coriander soup,个汤好浓南瓜味,而且唔会太甜,我本身惊芫荽味会好浓,好彩都无,味道岩岩好。😋主菜我地都叫左8oz ribeye steak,牛扒有少少碳香,配埋肉汁食好惹味,而且肉质够腍,唔会有筋。最惊喜系烤蔬菜好好食,又juicy又惹味!🤩👍🏼仲有一样值得赞既系牛扒叫三成熟真系三成熟,唔系过熟,真系好难得😭甜品我叫左tiramisu,有芝士味,因为用左蛋糕分两层,所以唔会好漏,食完牛扒都食得

餐厅系五楼,好surpirse一出lift已经系入左餐厅

Gammon  ham  salad

Pumpkin  coriander  soup

8oz  rib  eye  steak

甜品我叫左tiramisu,有芝士味,因为用左蛋糕分两层,所以唔会好漏,食完牛扒都食得晒!
Tiramisu

朋友叫左panna cotta,有椰子味,唔会太甜,而且冻冻地好creamy,好食!
Panna  cotta

餐饮我地就叫左lced lemon tea同lced latte
Iced  lemon  tea
Iced Latte

无谂过百几蚊午餐有咁多野食,而且样样都好食,下次有机会一定要去试晚餐!
2019-06-03
Gammon  ham  salad