2011-02-24
(点解呢度话2月21号结业架!明明我22号食!我23号行过都见到仲o系度!)o个日o系lcx行过,竟然发现有movenpick雪糕!以前o系超市买过盒装黎食,一试难忘,今次见到有counter真系好兴奋!不过见价钱都唔平($30一球, $55两球),当我仲犹豫紧既时候,店员姐姐就"笔"左一细匙Double Cream and Meringues既雪糕俾我试,佢话呢只味系拎过奖的。一入口,同普通vanilla雪糕唔同,有淡淡既奶味,有d好似焦糖既野o系雪糕入面,整体黎讲唔会甜到漏,都几中意,所以要左一球。另外一球食左Swiss Chocolate,中意食朱古力既人不能错过,d朱古力好香浓,雪糕入面仲有一片片薄薄既朱古力,唔驶咬,入口即溶,真系令人回味无穷!雪糕面头有块movenpick朱古力牌,不过太甜,我估主要作用系俾人影相用,唔系食。如果movenpick o系香港开店就好喇!
如果movenpick o系香港开店就好喇!