天气开始转凉,今晚想去打边炉,但系另一半又想去食烧肉,真系决定唔到食咩好,咁岩上网见到旺角有一间喜亭轩,火锅烧肉都有,紧系谂都唔使谂去食。上网见到筲箕湾都有分店,有机会都会去试吓。.我地拣左美国SRF和牛鸡煲海鲜放题,平日$308未加一。饮品选择多,除左啤酒汽水外,仲有特饮,椰果百香果汁同柑桔青柠汁。酱汁配料自助型式,有十多款不同口味,混酱一流。.🍚 麻辣鸡煲麻辣鸡煲先上,鸡煲酱汁浓郁,香辣惹味,鸡件嫩滑有鸡味,花椒够麻,打开味蕾。.🍚 海鲜拼盘餐厅亦会送一份海鲜拼盘,部分海鲜系一次性。龙趸鱼肉非常厚切,鱼肉白里透红,够新鲜。海虾爽弹,一食就知系游水虾。松露墨鱼滑酿咗入冬菇入边,口感既丰富,又够浓郁。.🍚 美国SRF和牛牛肉油脂非常丰富,油脂感刚刚好,牛肉味亦够浓厚,十分出色的牛肉,无论火锅,抑或烧烤烹调都令人非常满意,回味无穷。.🍚 其他蔬菜方面十分新鲜,尤其粟米够甜,莴笋无渣,我地另外点左一份芫荽,香到不得了。另外每人都有一杯Movenpick雪糕,画上完美句号。
🍚 麻辣鸡煲
🍚 海鲜拼盘