2022-06-24
为咗庆祝我妈咪荣休咁美好嘅日子,一于带妈咪去咗位于铜锣湾嘅✨鉄人旨花✨食返餐高质素嘅Omakase 先😍.呢度地方宽敞,环境舒适,专门食铁板烧及厨师发办,今次我哋拣咗Shika Omakase $1800 per person,总共有22道菜,每道菜都喺由师傅精心制作,食材新鲜,各有特色,经过熟成后,食落更加不腻,正💯.生蚝🦪食落好带海水🌊味,肉质肥美好大只,够鲜👏🏻最钟意喺拖罗,好肥美,入口即溶😍鱼肝配啤啤熊,好可爱☺️啤啤熊皮脆,鱼肝好滑,梅酒浸住蕃落仔,食落好甜又有酒香👍🏻北海道吉列带子都好正,外皮脆卜卜但不油腻,中间喺做到半生熟,好有口感☺️师傅精心烧鳗鱼,我都好满意,鳗鱼皮脆肉嫩,食落好有口感,不油腻,不重味,食到食材新鲜味道☺️我想讲平时去其他地方食,对最后个汤真喺冇期望,不过今次真喺有惊喜,师傅用心熬制个豆腐汤好香好浓郁,好鲜甜😋