2023-09-01
616对大肚腩来讲,最开心嘅除咗系可以食到非常刁钻嘅部位之外,每一份嘅价钱十分相宜,几十蚊就可以拣到一款刁钻部位,系其他火锅店做唔到嘅效果🤓🍲鸳鸯麻辣牛骨汤牛骨汤系用咗八个钟去煲,萝卜清甜爽口,利用大大条牛骨慢煲,所以好浓牛味。麻辣汤底唔会太辣,香味十足🐂信州和牛羽下肉羽下肉本身就系一个比较稀少嘅部位,仲要系来自日本和牛,更加系难上加难…口咁软糯,雪花分布非常平均,非常靓仔😍轻轻滚五,六秒就可以食得,绝对系必食至选👍🐂牛驼峰肉质软滑有咬口,大肚腩都系第一次食🙈🐂吊龙伴吊龙主要食肉味,肉味就好浓郁相对嚟讲佢无乜油脂,好啱减肥食嘅朋友🐂牛坑瓜牛坑瓜就系叉烧界入边嘅《半肥瘦肥瘦均称,既有油脂,又有肉味系必叫之选🐂毛肚麻辣火锅必要嘅嘢食,滚2滚又食得🤣超爽口🦆鸭血鸭血相对嚟讲,唔算太突出,都系稳定发挥🐂胸口磅系一样最唔似牛既牛部位🤣佢主要系食爽口,油香味十足,食少少已经好滋味,配合埋其他肉一齐食,有唔同嘅感觉🐂加拿大艾伯特牛侧胸肉肉质鲜嫩多汁,拥有稀有油脂花纹十分靓仔🙈散发独有牛脂风味,味道非常突出~~~~~~~~~~~~~~~~~~~大肚腩指数: 🌕🌕🌕🌗🌑
🍲鸳鸯麻辣牛骨汤
🐂信州和牛羽下肉
轻轻滚五,六秒就可以食得,绝对系必食至选👍
🐂牛驼峰
肉质软滑有咬口,大肚腩都系第一次食🙈
🐂吊龙伴
吊龙主要食肉味,肉味就好浓郁
相对嚟讲佢无乜油脂,好啱减肥食嘅朋友
🐂牛坑瓜
牛坑瓜就系叉烧界入边嘅《半肥瘦
肥瘦均称,既有油脂,又有肉味
系必叫之选
🐂毛肚
麻辣火锅必要嘅嘢食,滚2滚
又食得🤣超爽口
🦆鸭血
鸭血相对嚟讲,唔算太突出,都系稳定发挥
🐂胸口磅
🐂加拿大艾伯特牛侧胸肉
肉质鲜嫩多汁,拥有稀有油脂花纹
十分靓仔🙈
散发独有牛脂风味,味道非常突出
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
大肚腩指数: 🌕🌕🌕🌗🌑