2021-02-23
年三十早上,在家忙东忙西准备过年,转头间到咗中午,决定出去医肚奖励吓辛劳的自己。原先我们想在附近食烧肉,但排咗超过个半钟未有位就过来呢边睇吓。相比邻近几间餐厅,呢间较少人等位,但从门外见到用餐的客人食得津津有味😋,我们就决定试吓!店内空间阔落,肚饿到打鼓的我们见有空位以为可以即刻入座,可惜店员人手不足,有几枱客卖单后都无人执拾,又可能今天较为忙碌,由店员👩话有位到真正入座,其实都再等咗半个钟先入得🙁(心情坏壊地想,如果一阵不好食,我们以后不会再来!) 。喜欢食泰国菜的小妹见餐牌上各样都好想试,但今次只有两个人食加太肚饿,就试叫咗饭面类🍚~招牌蟹肉腊肠炒饭 (8/10):不愧为招牌,这个有惊喜!炒饭用精致圆碟放上,卖相美观,食落有获气。🦀蟹肉、🥩腊肠、🦐樱花虾和🥦香葱用辣椒🌶️炒香,拌匀少少酸萝卜丝,食咗几啖忍不住同男朋友讲😜呢个好食啊!小妹将鱼露都加晒入炒饭度,咸香度就更加啱啱好。原本饿到燥底的小妹即刻气消哈哈🤭~越式生牛肉汤河 (6/10):汤底偏甜,肥牛加软滑河粉,不过不失,🤔个人较喜欢越式香料味。环境设施 (8/10):干净企理,座位舒适。私心喜欢暗纹碟和金属餐具🤪~服务质素 (8
服务质素 (8/10):店员态度有礼,另收加一服务费。
回头率 (8/10):食物质素高,但价钱略贵。还有其他菜式想试(《火山排骨》好似几吸引😝),下次跟朋友聚餐可能会考虑再来!