2023-07-18 142 浏览
耐唔耐就好想食打边炉,今日放工咁啱要去AEON买嘢,所以就去咗康怡广场嘅「佐贺山田」食牛牛放题✌🏻我哋拣咗「美牛三重奏」放题,汤底一共有9款选择,我哋拣咗玫瑰花胶鸡白汤同樱花虾沙嗲浓汤,鸡白汤入边有几旧花胶,口感Q弹烟靭,充满骨胶原,全部比我食晒😆肉类同小食用手机扫QR code点餐,丸类同蔬菜就可以自己出去拎。丸类嘅种类有好多,有黑椒牛丸、猪肉丸、芝士鱼蛋、贡丸、麻辣牛丸、蟹籽包心丸、墨鱼丸、墨汁墨鱼丸同芝士肠,推介黑椒牛丸,浓浓嘅黑椒味一啖咬落去爆汁👍🏻蔬菜方面,有苦瓜、豆卜、木耳、蕃茄、翠玉瓜、粟米、薯仔、芋丝、椰菜花等等,食咁多肉一定要食返啲蔬菜清清个肠胃😆我地点咗美国SRF和牛、极品美国牛小排、美国CAB牛坑爪,三款牛肉都各具特色美国SRF和牛油脂分布均匀,入口肉味香浓,肉质软滑稔身,推介👍🏻极品美国牛小排肉质结实而有咬口,油脂较少,越系咀嚼越能带出肉味美国CAB牛坑爪牛坑爪即系牛肋条,肉质稔滑肉爽,油份适中值得一赞系所有追加嘅牛肉都冇漏单嘅情况,嗌几多就上几多💯小食方面试咗枝豆、章鱼烧、炸带子、明太子唐掦炸鸡,推介明太子唐掦炸鸡,刚炸起热辣辣,鸡肉依然保持juicy嫩滑,配

美国SRF和牛
油脂分布均匀,入口肉味香浓,肉质软滑稔身,推介👍🏻

极品美国牛小排
肉质结实而有咬口,油脂较少,越系咀嚼越能带出肉味

美国CAB牛坑爪
牛坑爪即系牛肋条,肉质稔滑肉爽,油份适中

值得一赞系所有追加嘅牛肉都冇漏单嘅情况,嗌几多就上几多💯

小食方面试咗枝豆、章鱼烧、炸带子、明太子唐掦炸鸡,推介明太子唐掦炸鸡,刚炸起热辣辣,鸡肉依然保持juicy嫩滑,配上明太子酱非常好食👍🏻

📍佐贺山田 · 涮涮锅 (太古)
太古康山道1-2号康怡广场北座3楼T2号舖

人均消费:$350