2023-07-16 121 浏览
📍佐贺山田 • 涮涮锅之前系隔离饮茶,就留意到呢间新开嘅火锅放题。本身系太古附近打边炉就已经无咩选择,见价钱都合理,放工就过左黎试下。我本身仲以为平日无咩人会黎打边炉,点知7点3都仲叫紧位,果然大家都钟意试新野😆今次就叫左D 美牛三重奏,见前面啲人全部都叫D就跟住一齐试D🤣 一开始就叫左佢美牛三重奏个三种牛先左边系 美国CAB 牛坑爪中间系 美国SRF和牛右边系极品美国牛小排佢牛嘅肉质同纹路一睇就知同平时唔同嘅,性价比高。我最钟意系牛小排😚食落口感鲜嫩多肉汁啲🥰汤底有好多种,不过咁呢排就想食清淡啲同试下啲特色汤底😍左面:日本博多华味乌鸡白汤 +$15(比较推荐)右面:虫草花胡椒猪肚汤+$10🤣除左牛,D餐都包埋海鲜有虾、帆立贝、蚝、鱿鱼仔、同我无叫到嘅青口除左呢啲甜品,仲有个雪糕柜。雪糕柜啲雪糕系香港制造,同啲味都系之前好小系其他地方见到,有奶茶、海盐、菠萝椰子🥥。我试左海盐味,都几新奇同之前系冲绳食嘅差唔多。出面就都系同其他放题一样,有菜有丸类拣。饮品就同平时放题1样,都算多选择。我同朋友都系去到门口先知星期一,二,三有全日第二位半价!即刻觉得赚左🤣
📍佐贺山田 • 涮涮锅

一开始就叫左佢美牛三重奏个三种牛先
左边系 美国CAB 牛坑爪
中间系 美国SRF和牛
右边系极品美国牛小排

汤底有好多种,不过咁呢排就想食清淡啲同试下啲特色汤底😍
左面:日本博多华味乌鸡白汤 +$15(比较推荐)
右面:虫草花胡椒猪肚汤+$10

🤣除左牛,D餐都包埋海鲜
有虾、帆立贝、蚝、鱿鱼仔、同我无叫到嘅青口

出面就都系同其他放题一样,有菜有丸类拣。

饮品就同平时放题1样,都算多选择。