2024-09-09
🫕高质而舒适的火锅私房菜馆今日同朋友去咗旺角唐坊火锅私房菜,餐厅环境舒适,而我地试左好多高级食材,绝对推介比钟意打边炉既你地!!❤🥂😃🍤 浓虾汤蕃茄锅呢个汤底真系好浓郁,虾味十足,再加上蕃茄嘅酸甜,好开胃!汤底滚起嚟𠮶阵好浓既鲜虾味,即刻流哂口水!🥩 手切顶级鲜牛牛肉切得啱啱好,肉质鲜嫩,每一片都充满肉香,配埋个汤底真系一绝。🍡 三宝丸三种唔同口味嘅丸子(手打牛丸、手打墨鱼丸同手打虾丸),口感弹牙,每一款都新鲜酿造,好好味!🥬 田园油麦菜呢个菜新鲜爽口,吸收晒啲汤嘅精华真系好鲜甜,夹埋其他重口味嘅食物,真系好平衡。🧈 纸豆腐呢个豆腐薄如纸,浸入汤中吸满汤汁,入口即化,系一道少见而特别嘅食物。🐟 邪恶芝士鱼皮鱼皮炸得好脆,配埋特制芝士酱 ,绝对系一个食唔停嘅小食。🦀 蟹肉饺拼韭菜饺:两款饺子皮薄馅靓,蟹肉味道鲜甜加埋脆口韭菜,食完仲想再食。
🍤 浓虾汤蕃茄锅
🥩 手切顶级鲜牛
🍡 三宝丸
🥬 田园油麦菜
🧈 纸豆腐
🐟 邪恶芝士鱼皮
鱼皮炸得好脆,配埋特制芝士酱 ,绝对系一个食唔停嘅小食。