2024-11-08
今日早收工又见唔系好多人,终于都可以食到呢间牧羊! 晚餐黎讲几抵食而且份量都好多,加上环境靓服务又几好,真系应该会成日黎!金沙咸蛋黄凤尾虾意粉+是拉差酱鸡翼+水果茶+是日蛋糕(黑森林蛋糕)意粉包满咸蛋黄酱但又唔会好咸或者好重味,相对轻盈少少既酱汁,食落意粉都好有咬口,虾就真系只只都好弹牙饱满,整体真系几好食,而且份量都好正常唔会好似其他café 得一啖。小食既是拉差酱鸡翼真心出色,即叫即炸而且仲保留到肉汁,是拉差酱唔会好辣,整体真系好夹! 另外因为个酱太好食,我地再额外叫个炸蕃薯条,务求食哂佢个酱为止! 蛋糕方面系黑森林,朱古力味好浓郁而且睇到个样都知层次感分明,蛋糕要额外再加18蚊但真系绝对抵俾! 水果茶就正正常常唔系太甜,有橙同西柚所以味道都几开胃!油封鸭腿+鱼汤西兰花+雪糕杯鸭腿生熟度适中而且一D都唔干又冇腥味,加上薯蓉同埋西兰花,整体味道平衡得几好而且鸭肉真系几入味,食得出真系好有心机整! 西兰花好清而且鱼汤系真系有鲜味唔系普通浓汤宝货色!另外呢个价有埋Haagen Dazs雪糕都真系抵,但其实应该要再加少少食蛋糕,会更开心!炸蕃薯条都系即叫即炸,主要都系因为是拉差酱太出色所以
油封鸭腿+鱼汤西兰花+雪糕杯
炸蕃薯条
都系即叫即炸,主要都系因为是拉差酱太出色所以先点,份量多一路食一路倾计都几岩,就算放耐左都仲有脆身既口感!
日落巴黎+麻糬馅+焦糖脆饼&冧酒提子雪糕
呢个真系每次都必点,最欣赏佢既朱古力酱真系俾得好慷慨,加埋麻糬既waffle食落更加有层次感而且够烟韧,加埋熟度刚好既蕉片,食落好满足!