2022-02-17 60 浏览
#黄店🇭🇰大埔-Homeland今次嚟大埔踩单车~~终于试到呢间好出名嘅黄店🤤果日午饭时间去食,坐爆哂,好犀利呀!佢有两层,入到去劲有情调😍~~环境好舒服,我𠮶日系楼上食,佢𠮶度仲有部音箱播音乐~~顺带一提,𠮶日临走去咗个厕所,佢个厕所都好干净,同埋好似个花园仔咁🤣我食既LunchSet每个都包份沙律同埋饮品🤟🏻👅招牌明太子海鲜薄饼 (⭐8/10) $118饼底好薄好脆,唔算好重明太子味,反而好多木鱼同埋料,每块薄饼都有碎烟三文鱼同埋虾,啲料唔算话好多,但每啖都有少少,食落就啱啱好👍🏻👅冬阴功海虾阔条面(⭐7/10) $118卖相吸引,摆盆又摆得好靓,睇落画面好丰富,好有高级餐厅食既feel,冬阴功味唔算好浓,但食得出系冬阴功味既,味道酸酸辣辣好开胃~~一碟有四只海虾,海虾爽口弹牙😋酱汁比较杰身,所以记得趁热食~~而呢度啲面出名系手工制造🍝口感都几弹牙~~👅自选酱料鸡翼三只 *柚子蜜(⭐8/10) +$30鸡翼炸得好脆,但又唔会好干身咁,好好食,入面嘅鸡肉好嫰滑,调味都调得啱啱好👍🏻柚子蜜汁再多啲就好啦🤤🎏地址: Homeland (东昌街) (大埔)1.大埔东昌街2号地舖2.大角咀大
#黄店
🇭🇰大埔-Homeland

👅招牌明太子海鲜薄饼 (⭐8/10) $118

👅冬阴功海虾阔条面(⭐7/10) $118

👅自选酱料鸡翼三只 *柚子蜜(⭐8/10) +$30

🎏地址: Homeland (东昌街) (大埔)
1.大埔东昌街2号地舖
2.大角咀大角咀道55-65号牡丹大厦北座地下9-12号舖

#hkig #foodie #hkfoodblogger#likeforfollow #likeforlikeback #香港 #followforfollow #food #yummy#likeforfollow #followme #eat #食好西 #吃货 #likeforlikes #blogger #hkfollows #大埔美食#大埔黄店 #Homeland @homeland.kitchen

按一按👇🏻可以看回我们所有的香港好西🤗
#lg_大埔