2020-09-24 487 浏览
早晨喔✨ 小编决定(尽力)每日一po唔知大家有冇兴趣睇?🥺🤩上次介绍平价葵广甜品 今次介绍位于深水埗超抵食既甜点同台湾野呢间小店早起两三年前已经开始出名 宜家晏少少去都要等位 都真系几多人食🤣早晨喔✨ 小编决定(尽力)每日一po唔知大家有冇兴趣睇?🥺🤩上次介绍平价葵广甜品 今次介绍位于深水埗超抵食既甜点同台湾野呢间小店早起两三年前已经开始出名 宜家晏少少去都要等位 都真系几多人食🤣招牌综合芋香剉冰 $35唔好以为呢个价钱份量会好细 佢真系cp值极高 系3-4人份量 仲要两年前食都系呢个价 超级良心小店🤣首先佢有九种配料,包括有珍珠、芋圆、地瓜圆、小丸子、黄豆、红豆、薏米、芋头同西米小编最钟意系佢哋既薏米 超级健康哈哈(平衡返个内心食咁邪恶既甜品) 其次系芋圆 整得好有咬口但唔会有好粉的感觉佢既珍珠同小丸子都好好食 珍珠落咗黑糖去煮入味得黎唔会煮得太淋身同小丸子一样都好烟韧 烟韧控最爱🥳佢既芋头都超大旧 而且甜甜地又绵又滑最后讲既系个冰底 面头淋咗西米加上无限既炼奶 同埋珍珠其他配料既黑糖味都融合咗系个冰度 食落甜甜地食到底都仲有甜味食完就透心凉 消暑必备😍评分: 9.5/10🌟香酥排骨

招牌综合芋香剉冰 $35
唔好以为呢个价钱份量会好细 佢真系cp值极高
系3-4人份量 仲要两年前食都系呢个价 超级良心小店🤣

佢既芋头都超大旧 而且甜甜地又绵又滑
评分: 9.5/10🌟

香酥排骨饭 $45
排骨都算大份又厚身 啲肉都唔会好「鞋」但感觉有啲过咸 适合重口味人士
同埋啲酱汁有啲唔够 食落有啲干
要系咁食野/水先食得落
评分: 6/10🌟

油葱拌面 $35
虽然碗细细只 但份量真系唔少 最后小编都食唔晒(要留肚食甜品嘛🤣)
啲面系几传统既台式面条 但葱油味都算可以 配料得菜同蛋 钟意食肉既朋友可能就唔太适合
加上呢个拌面比饭更干同咸😂😂😂(小编真系好唔钟意太咸既野)所以感觉一般
评分: 4.5/10🌟

仙草红豆撞奶 $20
仙草好滑好入味 算系几好食
味道不过不失唔会话好稀好少配料 而且价钱都算亲民
食完野口干叫返杯饮都唔错既
评分: 7.5/10

总结一下甜圆坊都系比较适合食甜点 比较有水准 至于正餐就可以系附近食完再过嚟食第二餐 感觉会比较良好🤣
———————————————————————————
甜圆坊 (深水埗)
深水埗基隆街205号地下
香酥排骨饭