餐厅: BRICK LANE (圍方)
资讯:

大围再都唔系美食沙漠了,今次带啊妈去围方行下,见到间餐厅噶装修好靓,有种身处英伦嘅感觉😌 念都唔念就拣尼间食晚餐了! 👅原只龙虾蕃茄扁意大利面酸酸甜甜嘅小番茄令到龙虾肉食落更加鲜甜,新鲜的龙虾肉食落口感十分结实。扁意粉煮到软硬啱啱好,嗦晒啲龙虾番茄汁,好开胃!👅酥皮海鲜周打浓汤 酥皮焗到十分香脆,连同浓汤一齐食真系好正!汤饮落好香奶油味,仲有好多配料,有虾仁,蚬肉,薯仔,芹菜等。👅英式炸鱼薯条香脆嘅炸粉包住嫩滑厚身嘅鱼肉,点埋挞挞酱更添风味。伴碟有大量粗薯条,一定要趁热食。👅招牌棉花糖朱古力热朱古力几时都系咁邪恶,甜度适中,带有少少苦味,令人越饮越上瘾!👅烧猪肋骨食肉兽必点嘅菜式,份量十足!两大排猪肋骨熟到一咬就脱骨!带有烟熏味嘅烧烤酱同猪肉好夹!👅Eton Mess厚厚嘅奶油同埋士多啤梨味雪糕之间填满左一层又一层嘅士多啤梨酱,睇落十分诱人!甜度啱啱好!奶香味十足嘅奶油同埋香滑嘅雪糕,食到令人停唔到口😆👅香煎海鲈鱼柳番红花海蚬浓汁大大块噶煎海鲈鱼柳下面有好多只饱满嘅海蚬!鱼柳食落完全无鯹味,啖啖肉,仍然保持到原有得肉汁及鲜味!带有少少香草味嘅酱汁同鱼柳嘅味道好夹!海蚬完全无沙!惊鱼骨嘅
👅原只龙虾蕃茄扁意大利面
👅酥皮海鲜周打浓汤
👅英式炸鱼薯条
👅招牌棉花糖朱古力
👅烧猪肋骨
👅Eton Mess
👅香煎海鲈鱼柳番红花海蚬浓汁
大大块噶煎海鲈鱼柳下面有好多只饱满嘅海蚬!鱼柳食落完全无鯹味,啖啖肉,仍然保持到原有得肉汁及鲜味!带有少少香草味嘅酱汁同鱼柳嘅味道好夹!海蚬完全无沙!惊鱼骨嘅人大可以放心食用😆