2020-08-02
呢排疫情好耐冇出街食饭,终于开返堂食,就即刻嚟呢间饭堂!今次嗌左三样新野试~1. Lancashire Black puffing & eggs 呢个好惊喜,佢个蛋同一般茶记嘅蛋好唔同,应该系加咗忌廉入去炒好香!!另外加佢个自家制嘅全麦多士烘得好脆,而且好香牛油味~最突出系佢个上边三粒蕃茄仔既点缀,令成件事好Flash🤤不过佢个黑布丁(即系英国嘅传统菜式,由猪血整成)对于亚洲人来讲嘅我真系唔系好识欣赏啦🤔2. 10oz USDA Butler Steak 肩胛牛扒我哋一直喺呢间食开肉眼扒,但由于疫情关系佢哋就冇入货啦~所以就试咗呢个肩胛牛扒~以为冇肉眼咁多脂肪一定冇咁谂啦,点知佢劲有牛味好出!而且肉质好有弹性我觉得直情好食过肉眼扒😍😍😍3. Stuffed Chicken wings 猪肉牛肉酿鸡翼加辣味蛋黄酱呢个鸡翼真系第一名!!以为佢入边酿啲肉会好干点知有少少似burger嘅感觉~而且个鸡炸完之后仲好嫩好脆超正!!重点系佢个蛋黄酱🤤攞嚟点薯条真系一流呀!!
今次嗌左三样新野试~
Lancashire Black Pufding & eggs
USDA Butler Steak
Stuffed Chicken wings