k11地铁层有呢间高级版茶餐厅,装修好亮丽,食物亦系有名厨Ricky调配。我地点左两款食物再加$28配罗宋汤同饮品。罗宋汤系偏甜,带微酸。入面都几多料。祥仔脆脆猪扒饭($118)呢个招牌猪扒饭既猪扒同饭系分开上。首先猪扒既外表系金黄色,外皮炸到超级脆,而猪肉咬落去系非常厚同嫩滑,猪味浓郁! 而饭系配蕃茄汁,蕃茄汁甜中带酸,汁中仲带有新鲜蕃茄仔,非常开胃。祥仔呢到系将饭同猪扒分开上,咁样可以令到猪扒保持住佢既松脆唔会咁快变「林」。松脆既猪扒配埋开胃鲜甜蕃茄汁,食起上黎特别好味!爵肉牛柳($178)我呢个系茶记铁板餐嘅升华版,有靓牛柳三块,用左黑椒汁,牛味颇浓,作为牛柳当然无筋,咬落较为软嫩。另外跟嘅系一大件薯仔,系平时西餐嘅薯仔几倍咁大,几特别~仲有粟米、炒杂菜,上面有一小片鹅肝酱,唔怪得知价钱都较高。最后饮品包正常柠茶柠水咖啡奶茶,我地就拣左一冻一热柠茶。

我地点左两款食物再加$28配罗宋汤同饮品。
罗宋汤系偏甜,带微酸。入面都几多料。

祥仔脆脆猪扒饭($118)
呢个招牌猪扒饭既猪扒同饭系分开上。

爵肉牛柳($178)
另外跟嘅系一大件薯仔,系平时西餐嘅薯仔几倍咁大,几特别~
仲有粟米、炒杂菜,上面有一小片鹅肝酱,唔怪得知价钱都较高。

最后饮品包正常柠茶柠水咖啡奶茶,我地就拣左一冻一热柠茶。