2023-01-01 2107 浏览
平时同屋企人都好钟意食四宝嘅早餐,炒蛋好滑好高质,厨房功力唔错👍🏻 水吧都唔错,柠茶一流今日妈咪唔想煮饭,于是就落咗去试吓佢嘅晚餐,叫咗四个养生炖汤晚餐,再炒多咗个菜。👉🏻养生炖汤呢个系全晚嘅重点!超好饮,系用排骨去煲,啲肉都食得。餐厅仲用咗桃胶,超级滋润,做到好浓稠嘅口感!饮完觉得好补,同埋好够热!👉🏻晚二:麻辣四季豆炒豚肉惹味镬气之选,肉仲多过菜🤣 1:1,啖啖肉,而且质素唔错,冇乜猪嘅骚味!辣道啱啱好~👉🏻晚三:星洲酱金薯猪扒呢个好有惊喜!因为睇个名唔系好知系咩酱,又唔知咩系金薯🤣个酱系酸酸地,金薯原来即系番薯,两样嘢加埋酸酸甜甜,劲开胃!虽然猪扒都好好食但系个番薯真系变咗重点🤤👉🏻晚四:脆瓜炒斑球翠玉瓜炒鱼~简单菜式,菜同埋鱼都好新鲜👍🏻👉🏻晚六:豉椒炒蚬啲蚬好新鲜,份量唔少,亦都唔会太咸👍🏻👉🏻薄荷菜心苗炒黑豚肉啲菜好嫩口,猪肉都炒得啱啱好!但唔太食到薄荷味🤣整体都几好食,同埋我劲钟意呢间餐厅嘅颜色🤣 唔似普通茶餐厅咁颓!

👉🏻养生炖汤

👉🏻晚二:麻辣四季豆炒豚肉

👉🏻晚三:星洲酱金薯猪扒

👉🏻晚四:脆瓜炒斑球
翠玉瓜炒鱼~简单菜式,菜同埋鱼都好新鲜👍🏻

👉🏻晚六:豉椒炒蚬
啲蚬好新鲜,份量唔少,亦都唔会太咸👍🏻

👉🏻薄荷菜心苗炒黑豚肉
啲菜好嫩口,猪肉都炒得啱啱好!但唔太食到薄荷味🤣