2022-07-10 134 浏览
铜过江龙烧肉店 必食萨摩牛呢间喺时代地牢既上野牧场,专食萨摩牛,佢喺东京、大阪同台北都有分店,餐厅有三款set拣,咁黎到就梗系试萨摩牛set啦-$588牛就必试萨摩牛喇,另外仲有美国同澳洲嘅和牛;仲有豚肉/羊/鸡同海鲜📍萨摩牛推荐区萨摩牛嘅里肌肉涮涮烧同牛五花,三大皇牌必叫,大家先试左原汁原味先!佢哋油花分布好均匀,肉味同油香平均,食到入口即化嘅口感同时又有超浓牛肉味;之后就可以叫佢加蒜呀/葱沾蛋酱等等既配搭~呢个就系做会员佢就即送一碟! 另外有几款造型靓靓牛,寿喜烧风牛五花肉连棉花糖,一上炉啲棉花糖就同啲牛融为一体钻石纹五花牛一大条加埋酱汁超惹味~个极品松露酱嫩坚牛味道好特别!📍其他肉类我哋仲试咗佢嘅羊架同埋鸡肉,两样味道同质素都唔差架📍寿司寿司推荐item有火炙烧牛肉刺身寿司,仲有海胆三文鱼籽寿司📍料理/小食我地叫咗个明太子玉子烧,仲有牛油粟米;另外佢地仲有啲丼饭拉面,我地又叫咗个鳗鱼饭📍甜品最后每位都会有一杯哈根大师,另外仲有啲甜品但我真系好饱完全食唔到📍任饮饮品Set包咗无酒精饮品汽水果汁茶饮coffee等等我推荐巨峰提子汁好好饮唔系𠮶寻药水味~
铜过江龙烧肉店 必食萨摩牛

萨摩牛火炙烧牛肉刺身寿司

📍萨摩牛推荐区
萨摩牛腰脊芯

呢个就系做会员佢就即送一碟!
萨摩牛牛五花

萨摩牛涮涮烧

钻石纹五花牛

钻石纹五花牛一大条加埋酱汁超惹味~
极品松露酱嫩肩牛/萨摩牛里肌肉/萨摩牛壶渍

个极品松露酱嫩坚牛味道好特别!
羊架

📍其他肉类
我哋仲试咗佢嘅羊架同埋鸡肉,两样味道同质素都唔差架

📍寿司
寿司推荐item有火炙烧牛肉刺身寿司,仲有海胆三文鱼籽寿司
玉子烧/鳗鱼饭/凉拌菠菜

📍料理/小食