2017-06-04
1983 浏览
系东京啱啱返黎,一落机就即刻再食日本野啦。唔好俾佢停呀嘛。朋友话想食呢间好耐,因为成日放工都见到间野。今日终于同我一齐食。叫左个二怀石膳。连师傅都系日本人,几正宗。一黎就有热毛巾,同琴日既东京食野系一样的。正。前菜已经好多野食。刺身好新鲜,重要系𩽾𩾌鱼都有得食,系惊喜既!𩽾𩾌鱼好新鲜,肉身厚,第一次食,味道同口感好难忘。蟹羹豆腐好鲜甜。入口蟹味即刻爆晒出黎,果然系蟹道!食材都好新鲜,原汁原味既鲜味系最正既。之后上左个金馒头,馒头味道甜甜地,加埋入边少少鸡肉。味道配搭好。侧边全部都系蟹肉,真系全部都系蟹。炸𩽾𩾌鱼,肉身厚切,但口感少少弹牙少少软滑,好特别既口感。加啲柠檬汁,fresh!最难忘既菜色,就系呢个鳕鱼烧。好香既味道由鱼肉散发出黎,香料既味道渗晒入鱼肉,但鱼肉烧得一啲都唔老,整到咁样既口感,真系冇得输。连味增汤都同出边食既唔同,好似个deluxe版本既味增汤,好饮。之后黎个全部蟹肉饭,好靓既蟹盖系上边。捞匀成个饭,原汁原味既鲜甜味出晒黎,未食过咁鲜既蟹肉饭,妈呀,幸福到就快溶化。最后黎个靓甜品。蜜桃啫喱,简简单单,但好很好味。未食过咁高质既日本餐,估唔到系香港食到咁日本既高级日本
叫左个二怀石膳。连师傅都系日本人,几正宗。
一黎就有热毛巾,同琴日既东京食野系一样的。正。
前菜已经好多野食。 刺身好新鲜,重要系𩽾𩾌鱼都有得食,系惊喜既!𩽾𩾌鱼好新鲜,肉身厚,第一次食,味道同口感好难忘。
蟹羹豆腐好鲜甜。入口蟹味即刻爆晒出黎,果然系蟹道!
食材都好新鲜,原汁原味既鲜味系最正既。
之后上左个金馒头,馒头味道甜甜地,加埋入边少少鸡肉。 味道配搭好。侧边全部都系蟹肉,真系全部都系蟹。
炸𩽾𩾌鱼,肉身厚切,但口感少少弹牙少少软滑,好特别既口感。 加啲柠檬汁,fresh!
之后黎个全部蟹肉饭,好靓既蟹盖系上边。 捞匀成个饭,原汁原味既鲜甜味出晒黎,未食过咁鲜既蟹肉饭,妈呀,幸福到就快溶化。
最后黎个靓 甜品。蜜桃啫喱,简简单单,但好很好味。
未食过咁高质既日本餐,估唔到系香港食到咁日本既高级日本餐。