2024-06-21
🌟元朗西餐厅 Oyster Season🌟又同老公黎元朗好出名嘅西餐厅撑枱脚!😋最钟意呢度浪漫嘅气氛!餐厅装潢好有格调, 暗暗嘅灯光配上墙上以欧洲景点为主题嘅画,好有情调!😍餐厅主打即开生蚝$9只,质素都唔错!而西餐都好高质!今次我地叫左个🦞🦪龙虾海鲜拼盘 $1468职员好细心,上枱时会仔细讲解生蚝由淡至浓味,喺柠檬嘅左手边开始顺时针咁食,而我地拣左🦪3款蚝:GIllardeau No.0、Josephine No.1、Tia Maraa Pearl,只只都好肥美好新鲜,带有淡淡海水味!🦞原只波士顿龙虾,大只又多膏!肉质鲜甜!仲有多款刺身,由浅色食到深色:海胆、时令贝类、带子,肉质好嫰滑好鲜甜!Appetizer:3选1🥓巴马火腿蜜瓜蜜瓜肉质嫩滑,甜而不腻,完美融合巴马火腿咸香肉味。Tasting Seafood 2选1🦪清酒蒜蓉煮蚬蚬黎讲都好大只。蒜蓉白洋葱及清酒味嘅汤入晒d蚬肉到,香甜嘅味道带有一点酒香!Main Course 10选2🥩安格斯肉眼扒配洋葱烧汁我地叫左5成熟。一上枱好大块啊!肉质粉嫰,入口软熟,配上秘制烧汁更惹味!🍛松露蟹肉离菌烩饭松露蟹肉离菌烩饭融合了鲜美的海鲜和
又同老公黎元朗好出名嘅西餐厅撑枱脚!😋
餐厅主打即开生蚝$9只,质素都唔错!而西餐都好高质!
今次我地叫左个
🦞🦪龙虾海鲜拼盘 $1468
海胆、时令贝类、带子,肉质好嫰滑好鲜甜!
Appetizer:3选1
🥓巴马火腿蜜瓜
蜜瓜肉质嫩滑,甜而不腻,完美融合巴马火腿咸香肉味。
Tasting Seafood 2选1
🦪清酒蒜蓉煮蚬
Main Course 10选2
🥩安格斯肉眼扒配洋葱烧汁
🍛松露蟹肉离菌烩饭
松露蟹肉离菌烩饭融合了鲜美的海鲜和黑松露嘅香醇,米饭好滑好软,入口即化。蟹肉鲜嫩多汁,整体味道浓郁。
Free Dessert of the day:
🍧芒果味雪糕 -啖啖都好清新!
🍨Vanilla 雪糕 -奶味浓入口好香滑!
🥂纽西兰 Yealands Estate Sauvignon Blanc $88/ glass
食海鲜一定要叫番杯白酒先得!而呢杯白酒带有酸甜嘅味道好易入口!
Oyster Season📍元朗元朗马田路38号怡丰花园A座地下67号舖
#hkfood #元朗美食 #美食推荐 #生蚝 #抵食 #oysters #hkfoodpic #hkwesternfood #西餐 #foodblogger #hkfoodblogger #hkfoodie #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodgram #hkfoodie #hkrestaurant #hkmodels #hkkols #kol #hkbloggers #hkiger #hkcouple