2022-09-07
Sʜɪʙᴜɪ 洋食屋九龙城有好多唔错嘅餐厅🍴而我又揾到间好值得推介嘅西日式fusion料理🍮 我比佢嘅门口吸引住,因为佢嘅装修比较传统,用咗木系嘅设计;而入面就有好复古嘅装修,好似去咗间古色古香嘅日本餐厅咁 🇯🇵 另外佢都一直播住啲柔和嘅日本音乐,又坐得好舒服,有少少似喺屋企咁😌 店员都会好详尽咁讲解餐牌同埋介绍美食👍今次黎就试咗佢嘅午餐,一个set包括有豆乳面豉汤、沙律、主菜同埋饮品🍹 今次系第一次试豆乳面豉汤,觉得都几特别,比起平时嘅传统面豉汤黎讲会比较甜少少,都几开胃,都几适合同埋餐前小菜一齐食。主菜我就试咗鳗鱼玉子烧伴炒面🍝同埋咖哩吉列蚝饭🍛 鳗鱼玉子整得都几特别,开头以为系好似蛋包鳗鱼,点知原来系一块好厚身嘅鳗鱼喺玉子上面 🍳 同埋平时都系食鳗鱼饭,而今次就可以试吓鳗鱼配日式炒面,都几好食,因为可以捞啲鳗鱼汁系啲面度😋😋 咖喱吉列蚝饭当然都好好食啦🦪 吉列蚝大大只,咖喱汁又好香浓,捞埋饭一齐食好滋味🥳 食完主食之后当然都要试吓甜品啦🧁 我就试咗佢嘅窝夫配日本冲绳海盐雪糕🍨 佢嘅窝夫系最近大家都钟意嘅croffle👏👏 海盐雪糕唔会太甜,配埋窝夫一齐食都好夹😋饮品就试咗佢嘅m
饮品就试咗佢嘅mocktail 🍹 款式好特别,好清爽同埋鲜甜,几好饮👍