🇪🇸 今日揾食黎到湾仔,一间近囍帖街嘅西班牙菜餐厅- Sueno虽然铺头细细,但装修都好有格调,仲有开放式厨房架,环境都唔错👍🏻野食方面,我地叫咗➡️”香炸蟹波”,一上枱就知系即叫即整, 仲用足料, 一啖咬开满满都系一丝丝蟹肉,外皮外脆得黎又唔会太厚, 加埋d 汁够哂惹味😋小食我地仲叫咗➡️”西班牙蛋饼”,卖相比较精致,蛋香味好出,蛋饼都好厚身,入面应该加左西班牙肉肠食得出有咸香,加埋沙津另有一番风味😁主食我地就叫咗”烤乳猪”同”西班牙海鲜饭”,➡️”烤乳猪”就真系相当有惊喜,肉非常嫩滑,完全唔会有过老嘅感觉,皮虽然唔系广东乳猪果只脆皮,但薄薄一片,烤到大部油脂已经流走后都有一个好脆身嘅口感,强力推荐,黎到一定要试下😝😝而且伴碟仲有表面加左焦糖嘅菠萝,食落就无咁油腻啦😎😎而➡️”西班牙海鲜饭”有大有细两个size, 方便因应人数选择。配料都几足, 细size都有6只蚬、4只虾同一只鱿鱼筒同带子,饭嘅调味会偏咸,但加埋柠汁中和下,味道其实都唔错,而饭量都唔少架,两个人如果仲有其他主食会有少少勉强😅😅

西班牙蛋饼

主食我地就叫咗”烤乳猪”同”西班牙海鲜饭”,
烤乳猪

西班牙海鲜饭