2021-04-30
今日去咗cwb行街,见到tapa room 大门布置得非常精致, 霓虹灯好靓灯光闪闪, 我同朋友就决定系呢度食晚餐! 呢度嘅环境好优美,用膳嘅餐枱都系以吧台为主, 长期播住音乐非常轻松! 系与朋共聚嘅好地方!😍 西班牙薯仔蛋饼$78呢个蛋饼超级好味👍🏻👍🏻👍🏻皮脆可口,粒粒薯仔同蛋好match! 😋😋😋巴塞隆拿式烤红虾$88虾有五只,非常大,虾煎到非常香脆再加上香草及油,美味可口!🦐🦐🦐🦐🦐 西班牙肉肠及考车厘茄炒青口$88呢个Tapa酱料好好食,有好多配料,香草味唔会太浓,青口容易同个壳分离,好方便食! 👍🏻👍🏻👍🏻 嫩煎慢煮鸭胸配甜些厘酒汁伴炸番薯条$128番薯条甜甜哋,唔洗掂酱都已经够味! 香脆得嚟又唔会觉得油腻!😍😍😍 鸭胸好厚肉, 非常juicy, 又嫩滑! 🤤 烤煎慢煮西班牙黑毛猪鞍架配厘利烧汁拌炸薯粒 $158薯粒香脆入味,咸咸甜甜! 🤤 黑毛猪鞍架好大份,同朋友share啱晒! 黑毛猪唔会太硬同烟韧,好易就咬得开!😋😋😋 Churros with chocolate dips $48🥨Churros 布满砂糖,炸得非常脆口, 点住朱古力食甜刚刚好! 😍
西班牙薯仔蛋饼$78
巴塞隆拿式烤红虾$88